Ris a la Malta med hallonsås

In het restaurant waar ik werkte werd er Ris a la Malta, soort van rijstepap, geserveerd met Julbord (kerstdiner, erg populair in Zweden). Zó wat was dat lekker zeg en helemaal met een topping van hallonsås, of te wel frambozensaus. Supergezond is het niet, maar draait het in het leven niet allemaal om balans? Daarom dit heerlijke recept wat je absoluut kunt serveren tijdens een etentje met vrienden of familie. Of gewoon als toetje als je dat gewend bent om te nemen na het eten. Alles kan. Enjoy!! (ook voor dit recept heb ik de pagina van ICA geraadpleegd, wij passen het wel enigszins aan omdat het best iets minder zoet mocht).

Ingrediënten voor de rijstepap:

  • 200ml grötris (evt. te vervangen door risottorijst of sushirijst)
  • 400 ml water
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 00 - 700 ml melk
  • 200 ml verse slagroom
  • 50ml poedersuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Ter garnering is de hallonsås (frambozensaus) erg lekker

Ingrediënten voor de hallonsås:

  • 250 gr framboos uit de diepvries
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze rijstepap:

  • Kook de rijst in het water met zout voor ongeveer 10 minuten, doe de deksel erop tijdens het koken.
  • Voeg hierna de melk toe en laat het geheel gedurende 45 minuten op laag vuur doorwarmen, met deksel op de pan. 
  • Roer af en toe goed door, zodat het geheel niet aanbrandt. 
  • Laat hierna afkoelen 
  • Klop de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker.
  • Voeg de slagroom met een spatel toe aan de afgekoelde rijstepap.
  • Roer het geheel door elkaar.

Bereidingswijze hallonsås: 

  • Laat de frambozen ontdooien
  • Doe de frambozen in een mixer en voeg het water en de poedersuiker toe.
  • Mix het tot een gladde puree.
  • Haal de saus door een zeef en verwijder hiermee de pitjes.
  • Schep de saus over de rijstepap en geniet!!

Vi hoppas att det smakar!! (We hopen dat het smaakt!!)