Havermoutpannenkoekjes

Havermout is een heel veelzijdig graan.  Elle en Daan eten dit dan ook graag. Al vinden Jeroen en Bram deze pannenkoekjes óók heel lekker. Je kunt zelf eindeloos variëren met dit recept door bijvoorbeeld blauwe bessen en wat yoghurt toe te voegen als topping. Laat je creativiteit stromen. 

Bereidingstijd: ongeveer 20 min

Ingrediënten voor 4 kleine pannenkoekjes:

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • kaneel naar smaak
  • snufje zout
  • havermout naar smaak (wij voegen ruim toe)
  • roomboter

Bereidingswijze: 

Met deze stappen heb je binnen mum van tijd heerlijke en gezonde pannenkoekjes:

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een blender.
  2. Blend alles goed door elkaar, zodat je een glad mengsel krijgt. 
  3. Verwarm een koekenpan en voeg roomboter toe.
  4. Schenk het havermout-banaan-ei-mengsel in de koekenpan en zet op medium hoog vuur, anders gaat het te hard. Leg een deksel op de pan en laat het even met rust.
  5. Als je geen vochtige delen meer ziet, kun je de pannenkoek voorzichtig omflippen.
  6. Bak de andere zijde ook bruin. 
  7. Leg op een bord, voeg de topping toe die je lekker vindt zoals: honing, yoghurt, blauwe bessen. Of eet zonder topping, ook erg lekker.
  8. Eet smakelijk!