Warme chocomel met havermelk(drank) en rauwe cacao

Warme chocomel wordt vaak geassocieerd met een koude winterdag. Na een fijne frisse wandeling, de warmte van binnen weer opzoeken onder het genot van een heerlijk dampend kopje warme chocomel. Wie houdt hier nou niet van?

Dit recept is ook te maken met gewone koemelk, als je dat lekkerder vindt. We nodigen je uit om het vooral uit te proberen. 

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten:

  • 250ml koemelk of havermelk(drank)
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 15 gr (kokosbloesem) suiker (of honing om te zoeten)
  • 1 vanillestokje (of meer of minder naar behoefte)

Bereidingswijze:

Mmmm heerlijke warme chocomel in een handomdraai

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door de midden
  2. Voeg deze samen met de melk(drank) en de suiker toe aan een pannetje en verwarm dit op middelhoog vuur.
  3. Als de suiker is opgelost en de vanille in de melk is getrokken voeg je een beetje hiervan in een kom bij de cacao en maak er een egaal papje van. 
  4. Voeg het egale papje toe aan de rest van de melk(drank) en roer goed door. 
  5. Verwijder het vanillestokje.
  6. Verdeel de chocomel in mokken.
  7. Geniet ervan!

Voeg eventueel nog slagroom toe, of met een Nederlands tintje: met hagelslag op de slagroom. Laat je fantasie de vrij loop!