Frisse appelmoes

Appelmoes zelf maken is en érg lekker en heel simpel. Wij houden van de eenvoud van het maken van appelmoes. De jongens vinden het heerlijk!

Als je een weckketel hebt, kun je de appelmoes ook nog wecken zodat deze lang houdbaar is. We maken zelf dan ook graag een grote voorraad.

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten voor 500ml:

  • 3 grote of 4 middelgrote appels
  • 50 ml water
  • Gemalen kaneel naar smaak.
  • Eventueel suiker naar smaak. Niet perse nodig. 

Bereidingswijze:

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. 
  2. Doe de blokjes in een pan en doe het water en de kaneel erbij. Als je suiker erbij wilt doen, doe je dat ook nu.
  3. Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor ongeveer 15 min.
  4. Roer af en toe door.
  5. Als de appels zacht zijn geworden kun je ze fijn maken. Als je het lekker vindt om wat grovere appelmoes te hebben kun je een aardappelstamper gebruiken, voor een gladde appelmoes gebruik je een staafmixer. 
  6. Als je de appelmoes snel wilt gebruiken, doe je deze in een bakje en bewaar je het in de koelkast.
  7. Wil je de appelmoes langer bewaren, dan kun je deze wecken om de houdbaarheid te verlengen. Eet smakelijk!