Korv med bröd

Wow! Dit is echt het meest simpele en ook lekkere om te maken en eten. We nemen met regelmaat onze hele hebben en houden mee om ergens bij een leuke grilplek de worstjes te grillen. Het is dan eigenlijk ook geen echt recept, want alle ingrediënten zijn al klaar, maar het is een kleine inspiratie om wellicht ook te gaan doen. Onze jongens zijn er gek op en het is ook meteen een leuke bezigheid. 

Benodigdheden:

  • Een zak witte puntjes/korvbröd
  • Grilworstjes/grillkorv
  • Gefrituurde uitjes/röstad lök
  • Ketchup
  • Augurk
  • Mosterd/senap en/of sötsenap
  • Grilpennen
  • Hout en spullen om een vuurtje te maken

Hoe te werk gaan:

  1. Maak een vuurtje en wacht tot het hout goed gloeit.
  2. Prik een worstje aan een prikker.
  3. Houdt het boven het vuur. Niet ín het vuur, dan verbrand die en knapt die vaak open.
  4. Draai regelmatig je prikker even om om gelijkmatig te verwarmen.
  5. Pak een broodje, snij deze open als dat nog niet zo is. In Zweden is het korvbröd al gesneden.
  6. Leg je worstje op het broodje.
  7. Beleg met wat je het lekkerste vind. Wij doen er graag ketchup, senap en gefrituurde uitjes op. En ook wel augurk op z'n tijd.

Et voila een heerlijk Zweeds broodje worst of op z'n Zweeds: Korv med bröd. Veel plezier en eet smakelijk!