Crackers van havermoutpulp

Omdat we het zonde vinden om de pulp van de havermout weg te gooien als we havermelk(drank) maken, begonnen we er crackers van te maken. Dit pakte verrassend goed uit! Je kunt naar hartenlust variëren met toevoegingen aan de crackers. Wij gebruiken bijvoorbeeld graag sesamzaadjes, lijnzaad,                 

rozemarijn en zout. 

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

Optioneel:

  • zout/peper
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten
  • lijnzaad
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • italiaanse kruiden
  • rozemarijn etc.

Bereidingswijze:

Nog eventjes en je hebt heerlijk knapperige crackertjes

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm deze op 180 graden. 
  2. Haal de pulp uit de blender en doe deze in een kom.
  3. Voeg er naar smaak de optionele toevoegingen bij en roer alles goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Haal de pulp uit de kom en leg dit op de bakplaat.
  6. Smeer deze uit over de bakplaat tot je een laagje van ongeveer 3mm hebt.
  7. Als je het fijn vind om ongeveer even grote stukken te hebben, kun je met een pizzaroller deze stukken al snijden.
  8. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 min de crackers krokant. Hou deze tijd goed in de gaten en pas eventueel aan, iedere oven is namelijk anders.
  9. Voilà!! Heerlijke krokante havermoutcrackers. Eet smakelijk!

De crackers bij voorkeur luchtdicht verpakken als je ze wilt bewaren.