
Flygande Jakob
Nog nooit hadden we van een vliegende Jakob gehoord... of te wel "Flygande Jakob" op z'n Zweeds. Ik hoorde een zweedse collega hierover praten en zodoende vond ik een recept op de website van de ICA. En het is me toch verrassend lekker!
Ingrediënten voor 4 porties:
-
4 kipfilet (ca 150 gr per stuk)
- 1 theelepel olijfolie
- halve theelepel zout
- snufje peper
- 140gr spekblokjes (wij gebruiken tärnad bacon)
- 1 banaan
- 250ml kookroom
- 100ml chilisaus
- Rijst of couscous
- gezouten pinda's
Optioneel:
- Sperziebonen
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Snijd de kip in reepjes, bak in de olie in een koekenpan en kruid de kip met zout en peper.
-
Leg de kip in een ovenschaal.
-
Bak het spek uit en leg het op de kip.
-
Pel de bananen, snijd in plakjes en leg het op de kip.
-
Roer de kookroom en chilisaus door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Giet de chili-roomsaus over de kip.
-
Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten, in het midden van de oven.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Strooi de pinda's over de kip en serveer met de rijst.
Optioneel:
Omdat het recept geen groenten bevat, koken we deze er vaak naast. Meestal sperziebonen. Voor ons een perfecte combinatie met het gerecht.