Warme appel met kaneel

Dit recept is makkelijk en snel klaar te maken. Ideaal voor een gezond ontbijt. 

Ingrediënten:

  • 1 of 2 appels
  • 100gr. havermout
  • 50 gr. roomboter
  • kaneel, hoeveelheid naar behoefte
  • blauwe bessen (kan ook uit de vriezer)
  • handje gemengde noten

Bereidingswijze:

  1. Schil de appels en snij deze in blokjes.
  2. Doe de appelstukjes in een schaal en voeg de kaneel toe.
  3. Roer goed door elkaar.
  4. Smelt op middelhoog vuur de boter in een pannetje.
  5. Voeg de havermout toe aan de boter en roer door voor 3 min. 
  6. Doe de appelstukjes in het pannetje en roer regelmatig door.
  7. Laat de appelstukjes wat zachter worden. 
  8. Voeg de blauwe bessen en de noten toe.
  9. Laat dit gezamenlijk op laag vuur staan voor ongeveer 10 min. 
  10. Roer regelmatig even door, anders plakt het vast aan de bodem. 
  11. Als de appelstukjes zacht genoeg zijn, haal je het pannetje van de kookplaat af.
  12. Lepel alles in een kommetje en eet smakelijk!