
Warme appel met kaneel
Dit recept is makkelijk en snel klaar te maken. Ideaal voor een gezond ontbijt.
Ingrediënten:
- 1 of 2 appels
- 100gr. havermout
- 50 gr. roomboter
- kaneel, hoeveelheid naar behoefte
- blauwe bessen (kan ook uit de vriezer)
- handje gemengde noten
Bereidingswijze:
- Schil de appels en snij deze in blokjes.
- Doe de appelstukjes in een schaal en voeg de kaneel toe.
- Roer goed door elkaar.
- Smelt op middelhoog vuur de boter in een pannetje.
- Voeg de havermout toe aan de boter en roer door voor 3 min.
- Doe de appelstukjes in het pannetje en roer regelmatig door.
- Laat de appelstukjes wat zachter worden.
- Voeg de blauwe bessen en de noten toe.
- Laat dit gezamenlijk op laag vuur staan voor ongeveer 10 min.
- Roer regelmatig even door, anders plakt het vast aan de bodem.
- Als de appelstukjes zacht genoeg zijn, haal je het pannetje van de kookplaat af.
- Lepel alles in een kommetje en eet smakelijk!